Dry needling

Dry Needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief worden behandeld. Door het aanprikken van de spieren met de droge naald, kan de spier snel en langdurig ontspannen. Met de Dry Needling behandelmethode bereiken we kleine ‘verhardingen/knoopjes’ die zijn ontstaan in uw spieren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. Dry Needling is een zeer veilige en zeer efficiënte methode waar veel mensen baat bij hebben.

Positieve effecten:

  • doorbloeding verbeterd
  • pijn verminderd
  • bewegingsuitslag vergroot
  • functie spieren verbeterd
  • verbeterde slaapregulatie (bij chronische klachten)

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupuntuur worden meerdere naalden in het lichaam gezet, die blijven daar enige tijd zitten en beinvloeden de energie in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spuer wordt geprikt. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenaamde triggerpoints. En is geen energie behandeling.

Triggerpoints
Een triggerpoint is een knoop in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak elders pijn veroorzaakt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naadje worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Hoe voelt het?
Het inbrengen van het naaldje voel je niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, soant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort kramp gevoel. Daarna ontspand de spier zich direct en voelt u meteen verschil in beweging. Behandelde spieren kunnen eventjes zwaar en vermoeid aanvoelen.

Wil je weten wat Dry needling voor jou doet? Neem contact met ons op of maak een afspraak.